27. oktober 2000

EM 2000 / 23

 

 

Ændringsforslag

til

Forslag til landstingslov om ændring af landstingslov om finansieringsstøtte til turisterhvervet

 

Fremsat af Landsstyret til anden behandling.

 

Til § 1

1. I nr. 1 affattes § 2, stk. 1 således:
"Landsstyret opretter en fond, der har til formål at yde finansieringsstøtte til etablering af overnatningsfaciliteter til turister. Fondens navn og vedtægter fastsættes af Landsstyret, jf. dog stk. 4 og § 3. Fondens formål kan ændres med henblik på at fonden skal kunne yde finansieringsstøtte til etablering, udvidelse og renovering af overnatningsfaciliteter til turister samt undersøge muligheder og tage initiativ til nye tiltag på området. Landsstyret skal godkende vedtægtsændringer for fonden."

2. I nr. 7 affattes § 7 således:
"§ 7. Lånefinansieringen i henhold til denne lov kan maksimalt udgøre 40% af den samlede investering til de i formålet angivne aktiviteter, jf. § 2, stk. 1. Procentsatsen afhænger af rentabiliteten i det enkelte projekt samt projektets mulighed for anden finansiering. Af den omtalte lånefinansiering skal minimum 50% gives som rentebærende lån. Sikkerhedsstillelse og krævet prioritet skal for alle kombinationer af rente- og afdragsfrie lån, rentebærende lån og lån etableret på baggrund af garantistillelse fra fonden overholde kravene i henhold til stk. 2-4.
Stk. 2. Lånene har en løbetid på 10 år. Det rente- og afdragsfrie lån afskrives med 10% af hovedstolen efter udløbet af hver 12 måneders periode regnet fra udbetalingsdato.
Stk. 3. Det rentebærende lån har en rente, som følger den til enhver tid gældende diskonto plus et eventuelt tillæg fastsat af fondens bestyrelse, dog maksimalt 2%.
Stk 4. Fondens lån skal sikres ved pant i den overnatningsfacilitet, hvortil der ydes støtte. Pantet skal have den bedst mulige prioritet, men skal dog respektere anden fremmed finansiering op til 40 % af de samlede investeringer, der er nævnt i stk. 1. Pantet skal ikke have oprykkende panteret.
Stk. 5. Garanti kan kun ydes for lån eller kassekredit optaget i finansielle institutioner, som er under offentligt tilsyn. Der kan maksimalt ydes garanti for 50% af lånet eller kassekreditten.
Stk. 6. Ved garantistillelse udgør Landskassens hæftelse samme forholdsmæssige del af den til enhver tid værende restgæld, som det garanterede beløb udgjorde af det oprindelige lånebeløb."

 

 

Bemærkninger

Ændringsforslaget fremsættes på baggrund af indhentede oplysninger fra Landstingets Lovtekniske Funktion og Landstingets 1. behandling.

 

Til nr. 1


Ad 1.

Ændring af fondens formål medfører en ændring af vedtægter, som efterfølgende skal godkendes af Fondsmyndigheden. Da det vurderes som uhensigtsmæssigt, at foretage formålsændring ved lov med efterfølgende vedtægtsændring og godkendelse af Fondsmyndigheden, er dette ændret til, at formålet kan ændres. Herved kan fondens bestyrelse efter vedtagelse af lovforslaget ændre formålet på eget initiativ eller efter indstilling fra Landsstyret. Dog skal Landsstyret altid godkende en vedtægtsændring, jf. § 2, stk. 1, 4. pkt.


Ad 2.

Ændringen er primært af redaktionel karakter uden ændring af indholdet. I stykke 1 er forståelsen af indholdet fremmet således, at der henvises til stykke 2-4 fremfor blot stykke 2. I stykke 4 er der rettelser af fejl i det indholdsmæssige. Det omfatter en ændring af ordet ‘omkostinger’ til ‘investering’ samt henvisning til stykke 1 fremfor § 6, stykke 1.